Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се представи великолепно в откриващите

...
 Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се представи великолепно в откриващите
Коментари Харесай

Контузия и световната №182 спряха Томова по пътя към основната схема на US Open

 

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се показа превъзходно в откриващите два кръга в квалификациите на тазгодишното Открито състезание на САЩ и записа две следващи двусетови победи, с цел да се класира за финалния стадий на пресявките. За страдание обаче, по време на срещата си за влизане в главната скица на шампионата българката получи контузия в региона на ходилото, която ѝ попречи да бъде изцяло конкурентоспособна на международната №182 Виктория Кузмова, и по този начин напусна конкуренцията след загуба с 4:6 4:6.

Двубоят започва с изявено предимство на страната на словачката, която непрестанно постановяваше офанзивния си жанр на игра и с помощта на плътните си и дълбокопласирани удари поемаше цялостен надзор върху събитията. В по-голямата си част разиграванията завършваха с печеливш удар за Кузмова или с провокирана неточност от ракетата на българката, което докара до ранен задатък от два пробива и 3:0 за международната №182. Последва прочут спад в равнището на словачката, от който сънародничката ни се възползва, с цел да върне единия брейк, а по-късно доближи и до нови седем шанса при посрещане в осмия гейм. Точно в тези моменти Кузмова успяваше да откри помощта на сервиса си, което в композиция с няколко ретура в навън на българката докара до увеличение на преднината ѝ за 5:3, а не след дълго и до триумф в сета.

По време на почивката първата ни ракета извика физиотерапевт на корта, откакто изпита болежка в глезена в края на откриващата част, и се възползва от правото си на медицински таймаут. Българката очевидно не се намираше в най-хубавата си физическа кондиция при започване на втория сет, само че възползвайки се от зачестилите непредизвикани грешки на съперничката, съумя да си построи преднина от пробив и 4:1. Съвсем скоро обаче функциите още веднъж се размениха и след поредност от пропуски Томова съобщи подаването си, позволявайки равнене на резултата. Играта на нашата сънародничка продължи да боксува, като грешките от ракетата ѝ валяха една след друга, а езикът на тялото бе повече от отрицателен. Тя за втори следващ път съобщи подаването си и макар че в ответния гейм на съперничката разполагаше с две благоприятни условия за рибрейк, не съумя да ги материализира и не след дълго завърши присъединяване си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР